viernes, 25 de junio de 2010

GRANS EQUIPAMENTS





He trobat molt interessant la visita a la Ciutat de la Justícia, ja que no hi havia estat mai , ni se m’havia ocorregut anar-la a visitar si no tenia cap problema amb la justícia. Els blocs de diferents colors que giren degut a les traces existents de l’entorn estan relacionats a partir del triple espai central, les circulacions independents entre acusats i personal amb els denunciants, la distribució de les oficines... són temes que em van fer reflexionar el projecte que estava duent a terme aquest quadrimestre.
No obstant, m’hagués agradat veure com solucionava Chipperfield la planta de l’aparcament, i visitar l’edifici on es feien les autòpsies per veure quines necessitats de programa, de recorreguts, etc. té un edifici amb aquest ús.
Un edifici amb semblants característiques a Girona és la nova seu que concentra en un únic espai els serveis territorials dels departaments de la Generalitat, fins ara situats en diferents edificis de la ciutat.




El nou edifici de la Generalitat a Girona, amb una superfície de 30.754 m2, es troba ubicat al centre de la ciutat. La seu ocupa el rehabilitat edifici de l’Hospital de Santa Caterina, iniciat l’any 1666, i que ha anat vivint diferents modificacions al llarg de la història. La transformació actual és la més important de la seva història ja que converteix el que va ser un centre hospitalari de referència de les comarques gironines en el principal centre polític i administratiu de Girona. Un nou edifici s’ha construït al perímetre de la parcel•la, creant un bonic contrast entre l’edifici de pedra i l’ampliació amb aplacat de pedra blanca i malles metàl•liques.

La macla entre els dos edificis genera una plaça interior pública on s’hi ha instal•lat l’escultura “El tors de Venus” d’Arístides Maillol, que s’uneix amb dos carrers perimetrals mitjançant un passatge perimetral.